Den perfekte påsketuren. Hot Route, Hemsedal

8 fjell, 2800 hm, 28 km på en dag. Du har sola i trynet hele dagen, le for mye av vinden og dette med utsikt over Hurrungane, Falketind, Valdres, Østlandsfjellene, Gaustadtoppen, Hallingskarvet og masse flotte vestlandsfjell.

Du går alle toppene som ligger over Nordsiden av sentrum, som ligger der som det vakreste hvite smil. Dette er en tur, skal du ha heftig nedkjøringer er det mange andre turer å velge, men du har noen absolutt gode nedkjøringer! Sett av 8-12 timer.

Turen er en nokså enkel randonnee tur. Velger du fjellski så må du ha feller som går helt ut til kantene og forbered deg på 25* nedkjøringer

Parker en bil på Hulbak/Tuv. Kjør så til den stor parkeringen av Skogshorn (husk p-avgift) på Lykkja, gå så normalveien opp Skogshorn på østsiden. Her er den lengste sammenhengende stigningen med 825 hm. Du glir ned de få høydemeterene ned til foten av Skarvanfjell, opp, noen få høydemetere ned igjen før du går til Nibbi (1741 moh)

Pust ut, å vær klar for en lårknekker av en travers i bollen på vei til ryggen  av Skurvefjell. Her er det ofte mye vindbehandlet snø! Ned fra toppen av Skurvefjell er nedkjøringen i nord fantastisk, 500 hm deilig kjøring ned til Trøimsbotten. Fra Trøimsbotten ser du majesteten Kyrkjebønosi nye 500 hm oppe. Her der det bratt, og mot slutten kan ski tas av å gå på bena på ryggen på høyre hånd.

Så er det få høydemetere til Leinenosi som du ser godt i vest, nedkjøringen herfra er også meget flott, mens du sikter deg inn på Holsteintind som også er lett å se! Nedkjøringen herifra kan gå både ski høyre og venstre. Du må uansett langt ut på ryggene for å komme deg på siste fjell som er Kvitingane!

Nyt utsikten, solnedgangen og planlegg turen ned. Det letteste nedkjøringen går til Hulbak Camping, men også Tuv går men tettere skog. Ved valg Hulbak må du godt ski venstre med en gang!

Hvorfor Hot Route annet at det ligner på en av verdens mest berømte turer? Denne turen er varm på en perfekt dag!

Skulle du bli alt for sliten, eller har med noen som ikke orker alle fjellene, kan man bryte turen fra Skurvefjell eller de andre fjellene etter og komme rett til sentrum!

Les også: Det beste av toppturer i Hemsedal: http://www.bratrening.no/ute/vinter/224-toppturer-i-hemsedal

Ta inn hele skjermen 26.03.2014 222533.bmp

Klikk på alle bildene for større.

DSC03484

Hele perleraden!

DSC03384

Første fjell, Skogshorn

 

DSC03417

De 500 hm opp til Kyrkjebønøse er tunge, men turens fineste! Skurvefjell ses til høyre, Skogshorn helt bakerst

 

DSC03426

Leinenøse

 

Siste fjell, Kvitingane

Siste fjell, Kvitingane

DSC03445

Middag på Hemsedal cafe etter turen er veldig fortjent

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under ski

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s