Gjør dine klær klar for vinteren, og noen vasketips.

Trekker gortex buksa vann? Lukter det fjøs av dunjakka? Ønsker du å gjøre softshell eller bommulsbuksen mer mer «vanntett» Det er absolutt mulig å gjøre dine gamle klær som «nye»

Selv om din Gore tex eller Dermizax eller andre membraner er vanntette kan klærne trekke vann etter en tids bruk. Stoffet kan bli våte både på yttersiden av snø og nedbør eller innsiden av svette. Klær er impregner fra produsenten, og både ved vask og bruk så forringes dette. Når du ser at det blir dråpeflekker på dine klær er det på tide med impregnering. Jeg bruker en impregnering som både vasker å impregnerer i samme slengen som Grangers,s 2 in 1. Dette gjør jeg også med softshell og bomulsklær, da tåler de mer fuktighet. De kan til og med tåle en kort regnskur! Husk å varmebehandle nyimpregnerte klær med varme som tørketrommel eller strykejern.

Noen vasketips henter fra http://bergans.no er å senke temperaturen ved vask, og ikke vask dine klær for ofte. Det kan hende det holder med lufting og børsting. Bruk også mindre vaskemiddel en vanlig, og dropp tøymykner! Ungå også Milo/ullvask for annet enn ull!

Når du først er i siget, spray impregner også dine tøysko, eller smør dine skinnsko!

Du kan også vaske dunjakka, men her kan dunjakka ende som en klump om man gjør det feil. Bruk 1/3 av vanlig dosering og følg jakka sine vaskeanvisninger. Unngå for all del tøymykner

Vreng jakka, og lukk igjen glidesløser. Når jakka er ferdig må den inn i en tørketrommel på svak varme. Bruk 2-3 tennisballer, som «fløffer» opp dunen igjen!

Selv denne spiller nye lekre dressen fra Bergans vil etter en tids bruk trenge impregnering

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s