Folven sykkelfestival

Det er alltid spennende å arrangere, å det er drit tilfredstillenede å lykkes med å gjøre folk fornøyde. Slik var det etter Folven Toppturfestival og slik var det etter Sykkelfestivalen. Det kan virke som at vi har funnet en stil som fungerer. Med å bokke deltagerne inn på legendariske Folven camping og bruke felles arialene til felles måltider og mingling

Syklister og skifolk er glade, positive og sosiale og igjen fikk vi erfart at de vil på tur sammen. To av turene ble forandret med to grupper på den samme turen. Lørdagens tur ble vi tatt litt på sengen av dette, selv om vi var nok guider skulle vi ha delt oss i en rask og en mindre rask gruppe som vi gjorde søndagen. For søndagen fløt alt avgårde!

Med Kari-Ann som tok seg av maten og bookingen, Fred Syvertsen og Halvar Avdem som tok hove guidingen så gikk alt på skinner. Viktig er det også ha gode med guider som kan sakene sine når det oppstår noe, og det gjør det alltid av små eller større ting. Takk Til Joar Whæle og Martin Tveitnes. Lørdagen stilte også Jonas Lundin og Geir-Egil Budsberg opp

Bilde: Jonas Lundin, under Bilde: Thomas Skogsaas

Film 1 http://vimeo.com/76379350 Film 2 http://vimeo.com/76254505

Artikkel fra http://www.terrengsykkel.no/index.php?id=4966

Folven sykkelfestival ble arrangert for første gang denne helga. Med 35 deltagere og seks guider var festiavalen så godt som fulltegnet. Verter var festivalsjef Tommy Aslaksen fra Hemsedal sammen med eier av Folven camping, Fred Syversen.

Premieretur

Lørdag ble det premieretur hele veien ned fra Skjeringsdalen på Strynefjellet og til Oppstrynvannet via nylaget sti på Skora-siden. Hele strekket har fått navnet Himalayastien av festivalsjef Aslaksen.

– Her sykler man på gammel og smal ferdselsveg med 300 høydemeter juv langs stien og høye fjell på begge sider. Dette er en opplevelsestur, da kvaliteten på stien varierer. Det blir likevel uviktig i en så spektakulær natur, og helt glemt når man kommer til den siste herlige flyten ned til Jøl bru. Der møter man turkis vann omkranset av breer, spisse fjell og strender, sier Aslaksen.

Utforterreng

Søndag syklet to grupper på Holvannet ned til Stryn sentrum. Dette er en paralelltur til «Gryta», som lokal stikonge Halvar Avdem også kjørte på lørdag. Tur passet fint for slitne kropper da 400 av de 700 høyde meterne ble tatt med bil. Det er en lang sykkeltur med flere platåer og ryggsykling.

De seks som hadde møtt opp med utforsykkel fikk også varierte opplevelser med turer i Erdalen, Segestad og Videdalen. Sistnevnte har et stort potensiale for nettopp utfor.

Neste år blir det Sticamp 9-11 mai, helgen før Toppturfestivalen. Det blir utvidelse av Sykkelfestivalen til neste høst med mer utfor, flere turer og dirt og pumptrack.

Kari-Ann Kaspersen sto for bevertning og service under helgas arrangement på Folven.

– Det er viktig for festivalen med kos både før og etter turer, og alle deltagerne hang sammen både til frokost, middag og video/bildereferat på kvelden, sier Aslaksen.

Rekognosering

Det skjer mye rundt sykkel på Stryn for tiden. Destinasjon Nordfjord og Stryn jobber med et stisykkelprosjekt sammen med Halvar Avdem. Folket på folven Camping har jobbet med utbygging og rekognosering av stinettet rundt campingen. Det jobbes også med mulighetene for dirt- og bmxpark ved Folven. I tillegg bygges det utforløype ved Fosnes av lokale entusiaster. 

 

Reklamer

1 kommentar

Filed under Stitur tips

One response to “Folven sykkelfestival

  1. Tilbaketråkk: Stisykling Stryn og Nordfjord | tommy multisport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s