Sykkeleventyr, Måbødalen og Rallarvegen

2 vakre turer rundt Hardangevidda der den ene er for alle, den andre for helt spesielt interesserte! For meg er sykkel opplevelse, der jeg før gikk eller løp sykler jeg. Med på kjøpet får du helt spesielle opplevelser, som disse dagene.

Måbødalen er dalen Vøringsfossen kommer ned, kanskje en av Norges vakreste og mest tilgjengelige større fosser med sine 183 høydemetere. Her hadde Kari Anne en idee om at foran i dalen kunne man sykle ned.  Selve stien var lett å finne, og for en herlig flyt starten var men etterhvert tok flyten slutt, noe som vi hadde forventet. Første del av kløvstien er helt ok, og kan sykles for de med gode ferdigheter. Resten er det litt sykling her og der. Er man forberedt på dette så har man en fantastisk kul opplevelse, der man sykler Norge på sitt bratteste og vakreste.

Et bad under selve Vøringsfossen hører med etterpå. Du kommer deg 4-5 meter fra fossen og her er det action! Vi prøvde også å sykle inn hit men ente å bære sykkel hele veien inn, og i tillegg på feil sti. Ta stien ned, som starter mitt i dalen er et godt energisparende tips med eller uten sykkel på skuldra!

Oppsummert så vil det overaske meg om noen andre har prøvd å sykle ned her før oss, men du verden for en fantastisk bra opplevelse.

Dagene før tok jeg meg et stykke inn på Rallarvegen, og fant meg en sti opp til platået for å fiske. En utrolig herlig opplevelse som  også er en idee jeg mener flere burde teste ut. Pakk telt, fiskestang og sett av et par dager for å fullføre hele vegen! Stiene her er nokså snille, men en del stein selvsagt, og selve Rallarvegen er så unik som jeg trodde selv om jeg ikke tok hele

Dette er noe man absolutt må gjøre uansett form og type sykkel. Ta tiden til hjelp, og ta sykkelen du har bare den er i god stand. Her så jeg alt fra sykler med kurv til heftige sti og grus sykler.

Neste prosjekt for meg er Aurlandsdalen med sykkel, også etter tips fra Kari Anne. heng med!

Mobilbilder fra meg eller Kari Anne K Tragethon

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Stitur tips

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s