Snøgleden og den indre motivasjonen

Etter å snart runde 200 skidager i heis eller toppturer denne sesongen skjønner jeg mange stiller seg noen spørsmål.  Hva holder meg gående?

Det handler nettopp om den indre motivasjonen! Jeg må ikke men jeg vil på ski. Jeg har jobbet med andres motivasjon i 12 år både som trener og leder. Utfordringen for mange er at man MÅ eller SKAL. Dette kan gi » falske motivasjoner» altså motivasjoner som ikke holder i et langt liv eller bli en livstil. Man må finne den indre motivasjonen, motivasjonen som gjør at man har lyst, gjerne uten mål og mening!

De siste to årene har behovet for konkurranser forsvunnet helt, og det har ikke gjort noe med min glede for snø eller stier. Jeg har vært aktiv innen portkjøring, frikjøring, skibestigning, sykkel, triatlon og multisport og dette er fortsatt en del av meg. Kanskje kommer denne motivasjonen tilbake? Jeg mener at alder på et viss nivå handler ikke om forfall, men om hva man gjør for å beholde en sterk kropp og et offensivt hode.  Også unge kropper og gøts forfaller om den ikke blir utfordret!

Mange klager over dårlige forhold, noen gjør noe med det. Det ved å lete eller jobbe med sin innstilling  Jeg blir noe oppgitt av klaging på forhold og vær, det finnes noe positivt med alt! Som min venn Martin sier: Jeg elsker dårlig snø, det gir en super mulighet til å bli god på ski!

Det å oppleve andres snøglede, inspirere også veldig.  Jeg har skrevet mye om opplevelsen med å trene frikjørings kidza. Det har uten tvil økt min glede for ski og ønsket om å lære og bli bedre selv! Inspirasjon går på tvers av alder med andre ord, og frem og tilbake!

Ser også frem til å kunne ta de første turene på min Santa cruz Nomad, stisykkel og begynne å klatre ute. Frem til da, så er det bare å ut å leke med snøen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under ski

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s