Hemsedal Junior Freeride

Ordet barneskirenn har fått et helt nytt bilde i mitt hode etter denne helgen. Her var nivået høyere enn det fleste av mine skivenner har. Bare motet å stille på sitt aller første renn er beundringsverdig,  flere av deltagerne hadde ikke engang vært i en slik fjellside før. Men her var det et fantastisk arrangement, erfarne og gode folk i alle ledd, mulighet for å være med på trening med frikjørere dagen før og entusiastiske foreldre i bakhånd. Det gjorde nok opplevelsen til noe meget positivt for de oppi fjellet og de nervøse foreldre og venner nede på sletta. dette er skiglede fra øverste hylle!

Frikjøring (freeride)  handler om å planlegge en linje ned en fjellside å utnytter fjellets formasjoner og snø til sin fordel.  Man blir bedømt etter linjevalg, flyt, kontroll, aggressivitet, triks og teknikk. Den med høyeste poengsum vinner.

Lørdagen fikk jeg med meg 9 herlige 10-12 åringer og 5 av de jenter. Og i løpet av dagen fikk jeg mange nye unge venner som jeg ble døds imponert av. Lære villige  supergira, smilende og gøtsa som fy. Den kuleste opplevelsen var når jentene dro i fra 3 unge menn med skredsekker og utstyr for et par månedslønninger på seg, ned Lille Matterhorn. Da skjønte jeg at søndagen blir en stor opplevelse.

Det ble det! Arrangøren stilte med Bluebird, vindstille og påskevær! 70 unge fra 6 til 18 år, og spente foreldre var klare. Tiril på 7 åpnet showet med brett og Linus på 6 neste med ski. Å se disse to gjorde at jeg ble lykkelig inni meg, dette var så gøy! Peder på 9 åpnet det store showet med et høyt dropp og mor hold på å dø går det rykter om!

Mitt høydepunkt som alle skinettsteder skriver om i dag, var 13 årige  Synnøve Medhus fra Røldal som tok et trangt 8 meters dropp som kalles kista.  Når Synnøve kom inn mot toppen av kista var det totalt stille nede hos publikum, og når hun naila den med god flyt videre ble det dagens mest øredøvende jubel!

Etter å ha vært bittelitt skilei siste 14 dagen (kanskje forståelig med 120-30 skidager denne sesongen) og en liten skade siste uke fikk jeg personlig stor skiglede igjen! Takk til Arr. Hemsedal Freex med Ole Kristian Strøm med kontrollen, alle herlige unge for smil og gøts og alle glade foreldre. Sjelden sett så mye happyface i løpet av en helg!

Mere om konkurransen her: http://www.skiinfo.no/news/a/583824/f%C3%B8rstegangssuksess-for-hemsedal-junior-freeride

Film av klubben til Synnøve m.fl i Røldal og konkuransen: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0EKTzSIvJtI#!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under ski

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s