Jakten på det du har.

Nytt år og nye muligheter. Dette er tiden mange mener at du skal se på deg selv og bli et bedre og sunnere menneske. Spesielt gjelder dette de bransjene som tjener penger på vårt ideal bilde av oss selv. Samfunnets krav om at du skal være perfekt, driver mange inn på aktiviteter som hverken er morsomme eller nyttige. Det er ikke usunt å være litt rund så lenge du er i ok form. Er du derimot tynn og i dårlig form er du i faresonen.

Kan dette nyttårs hysteriet overskygge det som egentlig er viktig?

Vi har lett for å glemme vår lykke, det å få føle seg tilfreds med livet. Det betyr blant annet det å få være betydelig hos noen, og ha noen å være glad i. Douglas Hamilton studerte elefanter i Afrika i 40 år og han så hva flokken betydde for de. Behovet for trygget i flokken kom etter vann men før mat. Mennesker er også flokkdyr og vi hadde ikke vært den vi er i dag uten alle møtene vi har gjort. Du formes av dine omgivelser, og din holdning om deg selv og andre kan styres ved hjelp av disse møtene. Vi ha mange flokker, grunnflokken er familien. De aller fleste som har gått på en smell enten der en fysisk eller psykisk, havner tilbake til grunnflokken. Kanskje er denne flokken den viktigste?

Kled deg med gode mennesker

Som voksen kan vi i stor grad velge disse møtene. Velg mennesker som gir energi til deg, og velg bort energityver. «Kle deg» med mennesker som gjør deg mere fornøyd med deg selv og ditt liv. Å hele tiden å jage etter mål kun for at mennesker som ikke har betydning for ditt liv, skal synes at du er bra hjelper sjelden på din tilfredshet.

Er det så viktig å være best?

Livet bør ikke være en konkurranse på alle arenaer. Det å være kulest i vennegjengen, fremstå som den beste mor, ha det mest anerkjente stillingen, ha den mest atletiske kroppen eller best tid i birken. Jagere er sjelden fornøyd med det de gjør, det jager etter det bedre. Det er selvsagt bra for oss som ser langrenn eller sykkel på TV, men i det virkelige liv kan dette skape en følelse av håpløshet. Ingen kan bli best på alle arenaer. Når du har det bra, hvorfor stresse med å få det bedre. For alltid er det noe bedre å hente, men om du ikke klarer å slå deg til ro med at du har det bra, da kan denne lykken forsvinne i denne jakten. Kanskje leter du etter noe du allerede har!

I fravær av pudder så kan en tur i harde løyper med riktige mennesker være en bedre dag!

Puddersnø er lykke for meg. I fravær av pudder så kan en tur i harde løyper med riktige mennesker være en bedre dag!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

januar 13, 2013 · 13:00

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s