De beste julegavene er de du har planlagt. Gi en opplevelse!

Publisert på www.Bratrening.no

I en hverdag der tingene fort kan eie oss så søker mange opplevelser i stedet for flere ting. Hinduistenes gud Shiva mener at man ikke skal eie mere enn 7 ting, eller så eier tingene deg. Det er mye sant i dette. Mer ting gjør ofte at vi må jobbe mer for å ta igjen utgiftene. Mange kjøper så mange ting at man ikke har råd å reise bort for å bruke nettopp dette nye utstyret. Unngå å gå i denne fella! Kanskje er det billigere å leie utstyr, og  du får du råd til en instruktør eller guide i tillegg?

Nesten halvparten av oss ønsker seg en reise eller opplevelse til jul. I en spørreundersøkelse som Respons Analyse har gjort for Fagbladet Elektronikkbransjen svarer 43 prosent at dette er julegaven de aller mest kunne tenke seg. Likevel har mange av oss en tendens til å tenke at kun harde store pakker er det som må ligge under treet. Det er mange muligheter for å slippe å stresse i overfylte butikker i denne førjulstiden: heller bruk overskuddet ditt UTE.

Kjøp en opplevelse

Kjøp en opplevelse eller en reise til de du er glad i. Kansje du også inkluderer deg selv i denne gaven. Ta med hele familien til Hemsedal for ski og hyttekos! Her er mulighetene mange på variert skikjøring, langrenn, hundespann, is klatring, også på sommeren er det mye å finne på. Har du vært her før, er det mange utfordringer lengre nord. Alle må oppleve Lofoten før de dør! Her er vår verden på sitt aller vakreste, og med stort spenn i aktiviteter! Her kan man gå på klatrekurs, guiding i fjellene, leie kajakk, storhavsfiske, stisykling eller bare chille på brygga i Henningsvær. Eller reis nå ennå lengre til nord, til Varanger for å sykle fra Ishavet til Finlands høyeste fjell, Halti, med et strikkhopp fra Gorsa bru på veien. Naturen her er så enormt storslått at slik aldri kan beskrives med ord. Når du først er her har du en enestående mulighet til å oppleve nærkontakt med Ulv i Bardu. TV2 hundeekspert, Tess,  har laget en en  opplevelseweekend med natur og Ulv.

Stisykling og toppturer på ski

Stisykling er en av norges mest økende aktiviteter. Her er det et hav av muligheter for fine oppplevelser for de som ønsker å starte eller som ønsker nye opplevelser. Canvas har blitt et begrep med vakker stisykling på Telemarske sva og overanting langt inne fjellet. For den som ønsker å starte gir et kurs en kickstart. Det samme gjelder også med toppturer på ski som siste årene har blitt en folkesport! Med turopplevelsen i utilgjengelige fjell for alpinisten og masse deilig urørt snø. Her er det guiding, skredkurs, brattkjøringskurs og egne jentekurs. Mulighetene er mange over hele landet! Hva med topptursamling på Svalbard i juni? Skredkurs er noe man absolutt burde gi i gave til noen man er glad i. Mens Økningen i antall skiløpere i bratt terreng øker, øker dessverre ikke kompetansen om skredfaren i samme skala.

Bruk næromerådet ditt

Opplevelser trenger langt fra være dyrt. For alle i Oslo er Nordmarka nærme og byr på mange opplevelser. Alt fra lange skiturer inn til forskjellige øde hytter. Hva med en skøytetur (med turskøyter) eller padleturer fra nord til sør. langs disse turene ligger også mange av hyttene.  Man kan sjekke hvor mange som har booket senger på forhånd og få seg en villmarksopplevelse med sin kjære, og i tillegg kanskje også få nye hyggelig bekjentskaper. Eller hva med en lavvotur, med mye mat, godt drikke, reinskinn og bålkos. Om man ikke er sprek nok selv til å dra  inn ved , spør en venn om å dra dette inn for noen kroner. Det går også mange vinteråpne veier langt inn i marka. Mer romantisk julegave skal man lete lenge etter!

Spør en venn

Alle kjenner noen som er flink på noe. Kanskje naboen din er gammel langrennsløper.  Spør han om han kan instruere din partner eller din sønn mot noen kroner. Eller kanskje du har en bekjent som har vært konkurransesvømmer.  De som driver med idrett er ofte veldig stolte over sin sport og deler gledelig ut sin kunnskap.  Dette er også selvsagt et «klapp på skulderen» til denne personen du synes de er gode på det de gjør.

Til utlandet

For de som ønsker seg lengre bort, er en mars-tur til Mallorca for å sykle i flotte fjell på landeveissykkel, fantastisk. Her kan man leie flotte sykler stort sett overalt. Eller en januar tur til Tenerife med stisykkel, og et besøk på Spanias høyeste fjell, Teide, 3800 moh. Her kan du gå i snø for så å sole seg på stranden etterpå, helt unikt! Her trengs noe planlegging da toppen må bookes på forhånd fordi  Spanske myndigheter ønsker kontroll på hvor mange som drar opp på fjellet. Dog dette gjøres enkelt på nett. For den virkelig eventyrlystne har guiding selskapet Hvitserk m.fl. ubegrensede muligheter for høye fjell, afrikanske opplevelser, polturer og alt man kan tenke seg eller ikke tenkte på!

Flere tips er Rafting, tandemhopp, familietur til klatreparken, alpintkurs, overnatting i tretoppene, dykkekurs, kitekurs, en eksotisk konkurranse i utlandet sammen kan være noe annet. Hva med et turrenn i Tjekkia?  Men Norge har alle muligheter, og det trenger ikke koste mye bare inspirasjonen og kreativiteten er på plass

Bøker og blader

Trenger du eller dine mere inspirasjon finnes det selvsagt mange bøker. Alt fra «barn på tur, Norske perler, abbonent på UTE magasinet og klatrefilmer» Bruk romjula sammen til å planlegge neste tur sammen!

Ha en deilig og aktiv førjulstid.

Friluftsbøker og UTE abbonent http://www.ffshop.no/

Stikurs http://www.letth.no/ og http://tommymultisport.com/

Stiguiding og toppturguiding i Hemsedal  http://tommymultisport.com/

Aktiviteter i Hemsedal: http://www.norskeopplevelser.no   http://www.hemsedal.com/no.aspx

Idyllisk overnatting i Romsdalen http://www.romsdallodge.com/

Teknikkkurs i langrenn  http://www.skikurs.no/

Guding i lofoten: http://www.alpineguides.no

Giding og skredkurs i Lyngen http://www.msmg.org/

Guiding skredkurs, klatring m.m http://www.breogfjell.no

Klatring m.m http://www.norgesguidene.no/

Båt, spa og ski guiding i Nord http://www.vulkana.no/

Ishavet til Halti http://www.varanger.com

Toppturfestival på Svalbard, Se facebook https://www.facebook.com/pages/Toppturfestival-Svalbard/289678544401472?fref=ts

Klatrekurs m.m i Lofoten http://www.nordnorskklatreskole.no

http://tretopphytter.no

Kitekurs: http://sideshore.no/kitekurs

Hytter i Nordmarka http://www.dntoslo.no/index.php?fo_id=2924

Fallskermkurs m.m www.hoppfallskjerm.no

Rafting i Sjoa: www.gorafting.no

Klatreparken: www.aktivitetspark.no

http://www.hvitserk.no

Sykling og overnatting i Telemark www.canvashotel.no

Villmarkscamp og ulv på nært hold http://gooddog.no/gooddog-camps/wolfcamp/

Teide:  http://www.excursionesentenerife.com/excursionalteide.html

Guiding og stisykkelleie på Tenerife: http://www.mtb-active.com

Turrenn i utlandet: http://www.langrenn.com/turrenn.6715.no.html 

Flere tips? Jeg har MYE tur beskrivelser på denne bloggen! Se tabbene øverst.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under tur, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s