Koldedalstind og sesongens første pudderfølelse

Med nye piggdekk på bilen og stisykkel baki kjørte jeg fra Hyggedalen til Jotunheimen. Etter to timer tråkket jeg inn og opp til toppen, i sporene til Fri flyt  grunder og nå Norrøna redaktør Eidslott. Som Eivind Eidslott sa, dette er entusiastenes dag. Eivind har vært en inspirator for meg i fryktelig mange år så moro å møte han her inne, gjett om det var godstemning allerede før skia var på!

Dette var sesongens andre skitur på Kodalstind. Innsteget til denne lille perlen av et tidligfjell ligger nøyaktig 2 timer fra Hemsedal (raskere når Filefjell åpner igjen) , noe som gjør den meget bra som en impulstur fra Hemsedal når forholdene slår til. Nå hadde det snødd mye men også regnet. Men det gjorde at det var mye snø på toppen og 5-10 cm ned på hardt forutsigbare drapå snø ned! Toppen hadde selvsagt en del stein, men ikke værre enn det skia må forvente. 800 høydemetere med lykke! Været er ikke like forutsigbart, der skyene står å stanger mot Falketind og Uranostind. Rett som det er drar skyene over å gjør bluebird til lett snøvær

Om noen vil ta turen! Kjør mot Eidbugarden, ta av ved Tyinholmen og dårlig anleggsvei inn ca 5 km. Siste 2 km må gåes evt stisykkel som du sparer en time på t/r. 20 hm så tar du på skia! I enden på Kodalsvannet ser du en nydelig fin flanke. Velg en flanke/renne for det er flere! Også bra skikjøring på Falketindsbreen like ved.

Eidslott sin film, nyt! http://vimeo.com/50890255

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under tur, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s