Det er bra å spise vanlig mat også….

Jeg steiler når jeg hører slikt. Uttalelsen kommer fra TV2,s moteekspert Mari Mittstigen, som en avslutting etter en diskusjon om mote og super mat. (pulvermat på boks) Det er en grunn av at Statens Ernæringsråd har sine anbefalinger, det er bra for oss! Mari m.fl. sine holdninger skaper et anstrengt og teknisk forhold til mat. Mat er kos, mat er tradisjon, mat er spennende, mat er noe vi trenger og mat skal ikke koste mere enn nødvendig! Det er opplest å vedtatt at et normalt norsk kosthold inneholder det du trenger for å ha et godt fundament for et sunt liv. Dette gjelder også de som trener svært mye!

Hva er sunn mat? Å ikke spise karbohydrater! Svarer en av intervjuobjektene. Jeg er faglig utdannet ved Lindberg akademiet innen ernæring og kan lett tale karbohydratene sak, uten at jeg går dypere inn temaet her. Vi er avhengig av karbohydrater, og trener du mye eller er veldig aktiv så kommer du ikke unna mye karbohydrater for å holde tempoet oppe. Det er kompleksiteten hos karbohydratene man tenke over. Det vil si Fullkorn er bedre for oss enn loff. Fullkornspasta er bedre for oss en nudler. Frukt er bedre for oss enn sukker (sukrose) Trener man derimot mye kan man ofte ha behov for en del raffinerte produkter også.

Kjøp mat, kos deg med mat, jobb for å ha et naturlig og godt forhold til mat. Det er mange nok som har problemer med dette i dag allerede.

Har du lyst å lese mere rundt kost og trening så har jeg en jeg har arbeidet mye med her: http://tommymultisport.com/2009/09/03/trening-og-kosthold/

Topptur i Canada! Beste lunchen, matnyttig og mye kos på en langtur som her.

Reklamer

3 kommentarer

Filed under Tanker om meg og deg

3 responses to “Det er bra å spise vanlig mat også….

  1. Marie Veslestaul

    Veldig glad nokon fremmer normal, vanleg, variert mat!!!:-) 🙂

  2. Tilbaketråkk: Kjøp mat, kos deg med mat | Stians hobbymat

  3. Takk Marie, du vet hva energi som gir deg et lykkelig liv og aktivt liv betyr

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s