Stisykkel-prosjekt Hemsedalsfjellene rundt.

Skattejakt er gøy enten det er en kiste med sjokoladepenger nedgravd av far, eller man er ute i helt ukjent territorium å leter stier. Stier på kart kan være gjengrodde dyretråkk, eller plutselig finner du en god sti fra ingensteds. Vi fikk begge overaskelsene i dag!

Jeg elsker høyfjellssykling, Om du elsker å gå i fjellet, så gang det med minst 2. Så gøy, vakkert, rolig og befriende er det!.  Jeg hadde en teori om at det skulle gå å sykle rundt Hølsteintind-Skurvefjell.Skogshornmasivet, kun på sti ved hjelp av kartet. Jeg har ikke hørt det er gjort før og skjønner jo hvorfor, mellom Hydalsbergji og Kjølen finnes ingen sti. Men holder man høydekoten på 1300 moh innerst på stien fra Harahorn Hotel (dal ukjent) over til under Veslebøttskarvet så dukker det opp en sti som går til ingen steder, ca 2-3 km offtrack altså!

Praksis! Vi bomma fælt i dag, sånn 3-400 hm feil, og stien på kartet var dyretråkk men lenge siden dyr har vært her. Vi bar sykkel i lyng og kratt, slikt er slitsom og tar tid i 300 hm og 4-5 km. da var det godt å finne brede fine dyretråkk som ikke var på kartet, dessverre holdt de fleste høyden. Men målet var klart, og humøret faktisk på topp denne soldagen med Anders

Men fant ut at stien ned til Hydalen er bratt men fult sykkelbar på en tørr dag, til og med veldig gøy! Orker man å sykle krusveien  opp Hydalen til Vavatn har man jo en kremrunde! Fant ut dyretråkket starter tidligere enn kartet viser, blir mer å mer sykkelbar og var veldig gøy ned til Lægeret

Opp og ned, frem og tilbake tar 7 1/2 time. Runden blir sånn ca 40km men det er høyfjellssti med mye stein, eller myr. Så sett av en dag. Tror uten bom så kan 70% sykles, på en tørr dag. Men som skrevet, fortsatt litt teoretisk, nå kan jeg runden og tar den ved neste finværsdag!

Og ja til mere sau i fjellheimen, kyr og geiter for den saks skyld. Eller kanskje elefanter! Det blir dyretråkk det!

gps track på trailguide.no 

Reklamer

1 kommentar

Filed under Stitur tips

One response to “Stisykkel-prosjekt Hemsedalsfjellene rundt.

  1. Tilbaketråkk: Samleside på stisykling i Hemsedal | tommy multisport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s