Fat Tire Festival i Hemsedal

For å begynne med slutten. Festivaler handler om det sosiale. At andre med like interesser møtes i felles lidenskap, i vårt tilfelle handler dette om sykkel! Utfor og stisykling på fete dekk!

Jeg synes Hemsedal er unik for sykling. Vi har et snilt og vakkert høyfjellsterreng, vi har flyt stier og bratte steinete stier, vi har heisen og kule løyper der og det meste innen 1/2 time i bil. Årets tilbud til deltagerne var 3 guidete stiturer, en enduro konkuranse og en utforkonkuranse. I tilegg hadde Norske Opplevelser og  http://www.mx-training.com/ gratis lån av sykler, utstyr, heiskort og instruksjoner på søndagen. Og enhver god festival har jo fest!

Fredagen startet i ok vær, men 8 personer ble med Audun og Jørgen opp på Harahorn «platået» ned til Hulbak, og 10-12 personer i anlegget. Påmeldingen på Hemsedal cafe gikk tregt men mange lokale hadde møtt opp i kveldssola så det ble en veldig hyggelig happening. Jeg måtte hjem tidlig for hjemme ventet Simon som hadde laget mat til meg og mine 11 gjester i det Lille gule huset. En perfekt avslutning på en fin dag.

Påmeldingen til FTF-Enduroen tikket dog inn og og lørdagsmorgen på Skogshorn parkeringen viste 18 personer. Vi hadde laget en light versjon med en nøytral sone (alla tour de france) i oppoverbakkene og flagging i den tekniske delen. Anders Skarstein og Kari P Skillebekk vant her. Tilbakemeldingene var enstemmig, drit bra løype!

Videre gikk turen med guiding på vår lille perle, Karisteberget. Her ble 16 stykker med, og vi hadde god tid i et helt rått vær. Det var alt for varmt for å stresse, så vi var ute i tre timer.

På Utforkonkuransen Kongen og dronningen av Psykoløypa stilte 11 jenter og gutter. Verdt å nevne at vinneren her også vant Enduroen! Sykt bra Anders Skarstein! Resultater finner du her: http://www.vola-racing.com/skipro/hallingdal/

Så ble det banket med premieutdeling, grillbuffet med sykt god mat, masse øl, latter og selve gullstemningen på Hemsedal cafe. Natten ble avsluttet med bål i nabolaget, noen helt til sola sto opp!

Søndagen var det duket for min favoritt for tiden Sollausstien med avslutning til Hjelseth kl 12. En tur vi avsluttet lørdagen med, der iskalde øl ventet på oss. Denne turen var nok litt for tidlig, det ble jeg og en til, vi tok turen og avsluttet med bading i elva ved Hemsedal beach.

Deltagerne på festivalen fikk full oppmerksomhet og valuta for helga er min mening. Selve festivalen var godt gjennomført med vår dugnadsånd, men neste år skal vi få flere til å leke i våre vakre, varierte, utfordrende og fine fjell og stier.

Ønsker å takke våre sponsorer med mye bra premier og hjelp: Hemsedal Cafe, Hemsedal Sport , House of Hygge, Skandinavisk Høyfjellsutstyr, Hemsedal Skisenter, Skistar Sports shop, MX-Training, Star Motor, Santa Cruz , Norske Opplevelser

Jeg har lagt ut flere av våre stiturer for Hemsedal her.  http://terrengsykkel.no/index.php?stid=stiguide Oppfordrer for øvrig alle til å dele dine fineste stier her, har selv opplevd mange fine dager etter å ha funnet stier via stiguiden på Terrengsykkel

Bilder fra Utforkonkuransen her, vær lokale fotograf Steinar Bleken: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150978120731638.406659.595346637&type=1

Film fra Simon Kruger: http://www.youtube.com/watch?v=kNtyXLGyfs8

PS. Bilder tatt med mobilkamera, men et ok inntrykk får en da!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Sti og utforsykling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s