Lofoten, Øya der action, rå natur og idyll møtes.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

For å si det slik, man MÅ til Lofoten før man dør. Her får man de vakreste opplevelsene uansett hva man skulle finne på å gjøre. På vår tur fikk vi klatret, buldret, topptur på sykkel, padlet, fisket, strandliv, campingliv, rorbuliv og selvsagt den vanlige sightseeing. Her mister man tidsbegrep på klokke og dager, alt flyter i et med middager ved midnatt, nattklatring og lite søvn. Stemningen er rolig, stresset er fraværende og folkene som  bor her ser på hverandre. Vi fikk oppleve 5 dager! Sitter på ferga over til Bodø med den samme klumpen i halsen som jeg alltid får når jeg drar fra denne øya. Det er så mye mere jeg ville ha gjort. Men i bilturen etter sykkelturen begynte regnet, og slik skal det være en del dager. Vi hadde 5 soldager, med gløtt av skyer.

Målet var klatring, selv om det ikke ble veldige lange turer er gnisten vekket etter alt for mange brakke år på kileklatring. Ja jeg er rett å slett supergira. Å legge kiler er som et puslespill, problemløsning, adrenalin, action, kroppskontroll, kontroll på nerver, naturopplevelse og selvsagt vennskapet. Man må stole på hverandre. Jeg fikk noen nedturer, jeg psyka ut. Men oppturene ble det mange av heldigvis.

Historien startet med at jeg besøkte Cecilia fra Stenungsund. Hun skulle oppleve Nord Norge og fikk sommerjobb på Fauske. Hun oppdaget at dette ikke var Nord Norge som vi tenker det, så når forslaget mitt om å bli med kom, så var det enkelt svar. Greia var bare det at hun måtte haike etter jobb kl 23 for å rekke oss som sto i fergekø kl 02. Hun klarte det med 20 minutters margin. Denne historien, samt hvordan hun kom seg hjem trenger en egen historie, men slikt blir det opplevelser av. Så gøy med slike mennesker som bare gøtser. Takk for at du ble med Cecilia. Geir Egil kom med fly fra Stavanger som er en gammel turkompis.

Vi sov litt på ferga, litt ute på Å under åpen himmel, og en god middagshvil etter bilturen fra Å. Her leide vi en billig rorbu på Henningsvær. Til kvelds ble det klatring på Paradiset i midnattssol, med både sør og Nordgående Hurtigrute som møttes rett utenfor. Her hilser de på hverandre med lange signalhorn, faktisk en fantastisk opplevelse. Samtidig jobbet vi med å skaffe kajakker til dagen etter, kort fortalt gikk det ikke. Men så noen kajakker på Kalle Rorbuer. Vi tok en telefon dit, og ble fortalt at det var til hans gjester. Vi så båtene dagen etter urørte, og gikk for å spørre igjen. Han sa at han ikke fikk lov å leie ut på grunn av ansvaret. Men vi kunne få låne de gratis. Jeg ser så opp til mennesker som ikke skaper problemer, men bare fikser opp i det om det går ann! Slike mennesker gjør verden litt bedre for andre. Takk Per! Vi fikk en gulldag på sjøen, og selvsagt i supervær langs Lofotveggen! Til middag ble det hvalbiff, en fersk en naturligvis. På Natten ble det ny klatretur, og Cecilia fikk gått sin første ledetur på kiler, med full kontroll.

Torsdag dro hun hjem og vi gutta hooka opp med Mona, Tonje og Elisabeth. Denne dagen gikk til strandliv, fisking og besøk hos gamle Lofotenvenner. Jeg var nå veldig sliten og tok tidlig kveld etter at Mona og co disket opp med supermiddag eller nattmat. For Makrellen vi fikk på dagen, ble middag under strålende solsteik tidligere på dagen.

I dag fikk vi en fantastisk bulderøkt. Her fikk alle oss vekt opp noe fra dvalen. Buldring er så gøy, det er det man sluttet med etter barndommen, å klatre på steiner. Slitne fingre, oppskrapete legger, og fri for fingermerker tok vi avskjed med jentene, med løfte om å møtes i Hemsedal til høsten og Font i Frankrike til neste sommer. Vi gutta dro på topptur med sykkel til Leknes. Etter at Geir Egil var på tur med Stig Nerland dagen før, mens jeg hvilte meg opp. Det ble nok en magisk opplevelse, med Lofotfjellene rundt, og super flytsti med utfordel mot slutten. Så kom de første dryppene, og vi skjønte at å bytte ut svaklatringen med sykkeltur var et godt valg. Også det å vende nesa hjemmover.

Nå er jeg så sliten, ja supersliten etter mange uker med action og reising. Gleder meg til å sove hos Rolf David i Bodø om noen timer, og en tur til familien i trøndelag før noen dager med Tour de france på webtv i sofaen i Hemsedal. Heldigvis er Chrissy fra Tyskland med på bilturen, en backbacker jeg møtte på Stryn for noen uker siden, vi planla at hun skulle få haik med meg til Trøndelag. Verden er full av fantastiske livsnytere!

Neste torsdag er det Vinjerock i Jotunheimen. Jeg får heldigvis hjelp til leggingen av banen til Vinjerock:multisport som er lørdag. For nå skal jeg hjem å hvile meg opp!

Takk for alt, jeg er så glad!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Klatring, Sti og utforsykling, tur, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s