Sommerski? Vi må være gale?

Hva er det som får meg til å reise på ski i juni etter over 100 alpintdager i vinter, og full sommer i dalen? Hva får 40 talls venner til å sitte ute i dunjakke til langt på natt? Hva får oss til å ligge i lavvo, når Stryn bugner av innedørs losji?

Sommersnø er deilig! Den er mindre skredfarlig, den er ofte myk og god, og som denne helgen. Det er som å kjøre ski i varmt smør! Og ikke minst,det er varmt,behagelig og man får ofte syke flotte synsopplevelser med grønn dal fra hvite topper.

Etter et par fine bakkedager med sykkel i grått vær slo selve fredagen til. Sånn etter hvert i hvert fall. Denne dagen var det Norges lengste motbakke. Altså det fjellet som har mest stigning i Norge da man starter fra fjorden. Fjellet er Skålatårnet som ga 1840hm stigning. 14 superspreke og hærlige venner og kommende venner startet i godt driv i sånn passe vær. Toppen hadde kledd seg i tåke, men etter en time i selve tårnet på toppen, så sprakk himmelen opp å verdens flotteste utsikt med nettop grønne daler, og blå fjord viste seg. Fantastisk nedkjøring! Og optimismen  og slitet ga utelling! Tiden opp med imponerende 3.45 og ikke en sjel sinket gruppa. Så tilbake til grilling,øl og masse ,masse stemning.

Dagen etter slo på stortromma med bluebird og supersnø.  Det ble Sæterskardtind,og sannelig ble det samme toppen på søndagen. For dette er et fantastisk enkel og tilgjengelig skifjell både opp,ned og gir nydelig utsikt. Dette måtte jeg dele med flere!

Da kan jeg igjen prøve å forklare. Stemningen på og etter slike turer er helt magisk. Den kan egentlig ikke forklares men slitne,lykkelige og glade mennesker rundt deg gir deg selve godfølelsen. Denne stemningen vedvarer i campen, der grilling og øl gjør at stemningen i hvert fall ikke daler før du legger deg langt på natt. Så opp til felles frokost, snakke om skituren i går, nattens utskeielser og etter hvert få ideer om nye aktiviteter.  Ja på Stryn er ALLE glade,og du møter gamle og får nye venner, og det når vi skifolk er på vårt lykkeligste. Denne gruppen med mennesker er helt unike,og er så inkluderende, positive, kreative og glade.

Ja det blir sikkert en-to turer til. Men planen til helga blir å klatre  Store Skagadølstind,men værmeldingen ser skummel ut. Kansje starte Downhill sesongen i Hafjell eller kansje bare å dra å chille i Oslo, eller en tur til Bohuslæn å klatre? Været får avgjøre…

Får avslutningsvis skrive at kun halve anlegget var åpent,dette gjorde også at jeg valgte kun toppturer denne helga. Ennå en grunn til å reise opp senere en helg!

Kamera ble glemt men mobilbildene ble gode. Klikk bilde for større versjon

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under ski, tur, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s