Japan,the land of plenty

Niseko Japan er et av de stedene i verden med mest snø akkumulert til ca 20 meter i sesongen. Og når det i tilegg dumper mere snø på 3 dager en det har gjort på mange år, så sier det seg selv at det blir helt rått. Det er helt utenkelig for noen som ikke har opplevde dette selv å forestille seg hvor sinsykt mye som kommer. Og jeg har opplevd snødum i Japan før,samt Canada, Alpene og Norge. Men når det kommer 2-2 1/2 meter så hadde det meste av Norge stoppet opp. Dette hadde ikke vært mulig å komme seg ned fra det fleste Norske skianlegg. Men her er det bratt, og skogen er skrinn. I tilegg er ikke snøen like skredfarlig noe som gjør dette stedet til noe aldeles helt unikt. Vi har surfet,hoppet, droppet og spist så utrolig mye snø. Kvelningstendensen må bare ignoreres, og blir en vane etterhvert. Og faller man tar det fort noen minutter å komme seg opp igjen, og for guds skyld, ikke mist skien i fallet! Det må da ses som et offer til snøguden,for den finner du ikke igjen

The land of plenty, fikk jeg fra Fredrik i går når vi satt i Onsen. Onsen er varme kilder på 42* Og her sitter vi da i -13 og drikker øl etter en sanseløs dag. Det er mye av alt, alt godt. Veldig mye høfflighet, veldig mye smil, veldigveldig mye snøryddemaskiner, veldig mange vakre jenter, Veldig mye fin natur, veldig mye vær, veldig mye god mat, veldig variert terreng, veldig restriktive. En regel er en regel! Og da sanseløst mye snø

Selv er mine ben noe slitne i dag, og etter at min favorittside ble oppkjørt tok jeg kvelden og satser på en ny kveld og natt med snødump. Etter at Geir Egil tok en 6 metersdropp med backflipp med perfekt landing kjente jeg at dette ikke var min dag. Hodet var ikke offensiv nok i dag. Utrolig deilig å ha et avslappet forhold til dette når man er her så lenge,det anbefalles. 5 uker føles akkurat passe.

Dagen i går var helt perfekt, med lykkelige folk overalt. Her er det høfflighet, og ikke dette adrenalinjaget og stresset som er for eksempel i Chamonix på en snødumpdag. Ikke stopp å tenk for da tar noen linja de. Etter Onsen fikk vi verdens kuleste bord på en meget bra resturant og spiste HotPot og drakk Sapporo og sake. Litt trist for selv om det bare ble en uke med Fredrik,Ida,Magnus og Martin så opplever man så mye på så kort tid samen at det føles som et år. Men igjen er Thomas,Geir Egil og i natt kommer Linda, og neste lørdag er det påfyll med flere nordmenn.

Blir lite kjørebilder disse dagene,det snør rett å slett for mye. Og hvem ofrer en god linje for å stå på riktig sted å ta bilde. Men det kommer,lover. I mens kan dere kose dere med video av kveldskjøringen. På dette stedet ble det altså oppkjørt på dagen men med optil 10-15 cm snø i timen så blir det sanseløst gøy. Og flombelysning som lyser opp et helt fjell,sykt opplevelse bare det.

Og akkurat nu kom Ida, og forteller at hun ikke viste man kunne føle slik lykke i hela kroppen. Hun tok sin første backflipp med landing i dag. 20 sek. of joy! Shitpomfritt! Å 3 1/2 uke igjen! Fantastisk!

Kveldskjøring i Niseko,Japan

Ida etter backflipp. 20 sek. of joy

Reklamer

1 kommentar

Filed under ski, tur, Uncategorized

One response to “Japan,the land of plenty

  1. Tilbaketråkk: Japan, pudder snøens mor! | tommy multisport

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s