Montenegro, et sjeldent besøkt fjellparadis

Perfekt å få låne seg en leilighet her nede, det er billig nok fra før og ikke minst kyst, fjell og varme

Etter tre dager her har vi hatt noen fantastiske turer allerede. To dager i fjellene og en ved kysten. Og selvsagt også fått tid til bading, soling og mye mat og rødvin. Perfekt kombinasjon

Første turen gikk til det mest avsides og utilgjengelige stedet jeg har vær på som faktisk har et stedskilt. Å komme seg til Buenevici var 800hm og en vei der stisykkel hadde vært best, men kom da opp.  Helt her inne er det en fraflyttet sted men med en flott liten kirke. Kul opplevelse

Dag to dro vi ut til Croatia med pass i sykkellommen. Tok 15 min å komme seg over grensen, trodde kansje vi var smårar som syklet hit. VARMT med 34* men fantastisk flott å sykle helt utterst i Adriaterhavet for å bade. Det var så varmt at vi fikk tre punkteringer. Vanligsvis har jeg 1-2 punkteringer i løpet av en sesong. Så nå var reserveslangene brukt opp å selvsagt umulig å få tak i nye tross 5-6 forsøk. Det finnes rett å slett ikke slanger med fransk ventil. Men fant lappesaker på siste forsøk!

I dag har vi vært over Orijen Ridge. Også en tur uten folk å se, jo møtte 3 tøffinger fra Østerike med fullt sykkelferie oppakkning. De drakk øl og røykte nede resturangen. Men skulle vise seg at dette var gamle menn som nok syklet mere en de røyker. De kom 20 min bak oss til toppen på 1610 moh. Her oppe gikk Ferdinand alene å beitet, en kjempeokse på minst et halvt tonn. Hvordan havnet han her? Turen ned var grisekul, skulle hatt stisykkel her!

Neste prosjekt er padling i morgen i Adriaterhavet i ny dag med 34-36* Skyer har vi glemt hvordan ser ut. Planen er også å dra lengere inn i landet. Ute magasinet skrev en god artikkel om dette stedet- Fikk mange gode tips av Redaktøren og Truls Korseth som har startet opp med et prosjekt her for å uyvikle fjellturismen i landet. Må selvsagt også inn i Bosnia. Vi er tross alt i et omerådet som har en forferdelig historie, og det kun for 10-15 år siden (klikk på bildene for større versjon)

Strand 300m fra leiligheten                                  Buenevici

Sydspissen av Kroatia                                        Husk på sykkeltur, pass og nok reserveslange

Orien Ridge                                                         Noen har kjørt av seg en ski, for ca 20 år siden

I følge årsmodellen. Jo dette er faktisk et bra skisted

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under tur, Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s