Nordmarka rund,så godt som en sommerdag!!

Nordmarka rundt er en tur gjennom 4 fylker. Dette er en classic første lange vårtur for meg, som tas på årets første varme vårdag. Å ta denne 18 april må være rekordtidlig. Startet litt sent fra Tonsenhagen og litt dårlig komunikasjon gjorde at vi måtte sykle Gjelleråsen et par ganger for å lete . Så brukte timen til Hakadal,rekordsent. I tilegg valgte vi å dele oss å jeg måtte fange vind i 153km , en fin jobb engentlig på en slik dag.

Vi velger alltid Hakadal, Roa, Åsa og Sollihøgda, mottsatt vei av sykkel rittet.  Sol i ansiktet, ofte medvind og god fart til flate Hakadal på slike dager, i et relativt kjedelig terreng. Så kommer bakkene på rekke å rad, korte og fine og god utsikt. Mye flott natur og man sykler både i vinter og sommer. Bakkene ned til Fredheim er alltid morsomme, det går fort!  Så reiser vi opp i et idylisk landskap igjen, før vi svinger til Åsa. Der vil jeg ha hus,rett ved Steinsfjorden. Nydelig rett å slett. Gamleveien til Sollihøgda paralelt med Tyrifjorden, er som alpelandskap. Ned i Skui tro man at man er hjemme men det er man da altså ikke. Jeg liker best turen gjennom Sandvika til Sjølyst, flatt og fint og man ser endelig folk og Oslofjorden igjen

Nydelig dag i sol, varmt godt vær, fin vind, ingen gnagsår som man ofte får på første langturene. Ingen vondter og kunne godt hatt 6 timer til. Fantastisk bra og tilfredsstillende dag!

Dette er en tur jeg deffinitivt anbefaller, det å se marka fra alle kanter. Bli overasket over at man stiger 1800 høydemetere på turen, men det er mye bølgende landskap.

Klikk på bildene for større versjon

Lyst å delta på rittet, se her: http://www.sportsklubbenrye.no/subpg.php?aid=2887&h=sjef&g=sjef&k=nordmarka_rundt-info

 

Harestu vannet var vinterlig                                 Høydene før Klekken, med Blefjell i hvit i bagrunnen

Gamleveien opp Sollihøgda med tyrifjorden der nede

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under tur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s