Påske i Sunnmørsalpene

Været er alltid et tema før en slik tur, meldingene var dårlige men her slo alt positivt ut. 3 dager med strålende sol, en lettskyet og en dårlig dag. Snøen var påskeslush eller hardt. For min del er påsken tiden for toppturer,der oppturen blir viktigere enn nedturen. Sesongen har vært fylt av pudder,nå var jeg klar for stegjern og øks turer med ski ned på betong. Likevel fikk vi minst to turer med fantastisk god snø!!

Startet turen med Slogen, i verdens beste vær,her ble alt av bukser og jakker kastet av og kun i trusa og bar overkropp.Det var helt vanvittig varmt opp langedalen!! Slogen er rå, ca 40 greders helning siste henget,utsikt over hele verden, og rett i fjorden. Snøen på toppen var ok men ned motsatt side ned mot Øye var magisk. Hans petter kjørte bilen tilbake til oss, på grunn av sjelden fergeavgang ble det en ekstra lang dag men middag var ferdig til oss kl 21,og boblebad ute etter det ble dette den beste dagen, tror jeg-  (klikk på bildene for større utgave)

Slogen forran oss, i sommertemperatur              Henget opp til toppen

 

Gry på vei ned mot øye                      

Middagstind ble det dagen etter, litt pasiv og sliten gjeng så sen avgang. måtte snu før toppen på grunn av storm i kastene.Men fin luftetur ble det.

 Grøtdalstind her jeg vært på før men da i tåke, også dette en fantastisk topp med behov for stegjern og øks. dog i dag trengtes bare øks da forholdene var ganske gode. også i dag supert vær med et lite slør, men slutten og begynelsen av dagen i strålende sol. Lia ned er den beste i sunmøre, stor bratt fjellside som det bare er å gønne på!!

Grøtdalstind                                       Jeg ned fra toppen

Siste dagen var den kuleste. Vassdalstind er bratt,sånn er det bare. Her er første lia vanskelig å gå opp, bløt dyp snø og 45 graders helning er utfordrende. Også spessielt å kjøre ned på da kontrolerte slushskred virker som lavastrømmer. kult å se. Været var fantastisk igjen, og siste helning er såpass bratt at her ble det aldri mykt. Helningen helt øverst er 50 grader men jevnt 45, og 40 mot bunnen. Dette er rockenroll på hardt føre og godt med øks,eller helt nødvendig for å si det sånn. For meg er dette trygt men at noen psyker er helt forståelig, her skal man ikke falle for da tar det et par hundre høydemetere før man stopper. Dog raser man ikke utenfor stup, så slikt sett en veldig trygg topp, foruten skredfaren. Den var meget lav i dag. Selve vallasætra der vi startet, er i seg selv verdt en biltur,fantastisk flott!!

Hans Petter og Synne siste meterene til toppen.    Siste stigning fra bukkedalenGry

Vassdalstind sett fra Bondalen                            på vei ned fra Toppen

                                                 

To siste bilder tatt av Bård Smestad: http://baard.multiadventures.net/

Disse turene er fantastisk, nydelige turer, gode venner, fantastisk mat , god hytte og boblebad. Vi er rundt 10 stykker, noe som gjør dette til en skikkelig sosial greie for pris av 250-300 pr døgn alt inkludert. Fantastisk oplegg med andre ord, vi har råkost oss å fått forhold som fortjent. Nå er jeg i røldal og har hviledag på hytta.Ute har været alle forhold med sol,regn, varmt og kaldt. Påskelabyrinten er hørt , nydelig frokost, og sen skitur på langrennski. Påsken er min beste tid,tror jeg da

Reklamer

1 kommentar

Filed under Ukategorisert

One response to “Påske i Sunnmørsalpene

  1. Dette så ut som himmelrik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s